Insändare: SD bekänner färg som rasister!

Nedan en insändare om SD:s illa dolda rasistiska åsikter. Inskickat till TA idag.

Rasismens ansikte nr 1 i riksdagen bjöd tisdagen 26 augusti SVTs tittare på klara fakta: retoriken inom partiet innehåller bland annat ordet talibanfeminism. Då är det inte långt till andra rasistiska och kränkande ord; nu fick vi se en råtta i dagsljuset och för varje råtta man ser finns det tusen man inte ser!
 
Järnrörsskandalen försvarades på ett subtilt sätt och den som förde röret – Kent Ekeroth – sitter opassande kvar i riksdagen. Undrar hur det skulle se ut om någon från ett av de andra etablerade partierna hade använt järnrör mot en sverigedemokrat. Vi skulle fortfarande höra de hesa rasande skriken om orättvisa!
 
Sedan vill man med mycket svaga argument sänka gränsen för abort från 18 till 12 veckor. Det finns inte någon empati för varför en kvinna väljer abort efter vecka 12, bara att alla gubbarna i partiet ser det som ett problem.
 
Mäns våld mot kvinnor – i synnerhet svenska mäns våld mot kvinnor – träffar en mur av tystnad. Kvinnors rättigheter finns inte inom partiet, däremot finns mäns rättigheter!
 
Det finns kritik av människor som man inte känner på riktigt, antaganden om hedersvåld, tvångsgifte och våldtäkter. Det stoppas in i en retorik som är cynisk och bristfällig. Visst förekommer hedersvåld och tvångsgifte, men inte i den utsträckning partiet målar upp.
 
Sverige har skrivet på FN’s allmänna förklaring av mänskliga rättigheter (ICCPR) samt barn-och kvinnokonventionerna, dax att implementera detta i svensk lagstiftning fullt ut för alla människor som befinner sig i landet -inte bara SD-politiker!
 
Värdegrunden i SD är att utesluta människor i nöd, ingripa i deras öden på ett kränkande sätt. Varför rösta på ett parti som inte vill hjälpa människor, som har orealistisk finansiering av sina förslag och vars retorik är juvinal?
 
SD har tagit skygglapparna på – kanske även borrat fast dem i huvudet – och går runt med permanent tunnelseende!
 
Birgitte Jensen, Lena Lundberg, Berit Sjölin
Vänsterpartiet Trelleborg
Kopiera länk