artikel

Stoppa slakten av Trelleborgshem!

Insändare om den planerade slakten av Trelleborgshem, inskickad idag till TA.

De styrande i Trelleborgs kommun vill göra en blixtförsäljning av mellan 30 och 50 % av Trelleborgshems bestånd. Tanken är att detta ska ske redan under 2020.

Det finns en bostadsbrist i kommunen och det finns en brist på hyreslägenheter. Trelleborgshem behövs för bostadsförsörjningen, men också för att kommunen ska ta ett bostadspolitiskt ansvar. Ett ansvar som innebär att kunna erbjuda ett bra boende för invånarna.

Trelleborgshem har i ett skarpt yttrande kritiserat den tänkta försäljningen, framförallt omfattningen och hastigheten. Trelleborgshem befarar att förslaget leder till minskad kostnadseffektivitet och att det därmed inte är affärsmässigt försvarbart. En närmast panikartad utförsäljning är inte rimlig.

Varför denna brådska? Och varför agera i strid med det egna kommunala bolaget?

Tänk om och tänk efter. Lyssna på alla de hyresgäster som har skrivit under protestlistor. Lyssna på Hyresgästföreningen och lyssna när Trelleborgshem så bestämt avråder.

Slösa inte bort kommunens resurser utifrån ideologiska låsningar. Slakta inte Trelleborgshem, i en växande kommun behövs ett starkt allmännyttigt bostadsföretag. Svik inte alla de hyresgäster som inte vill få sina hem sålda.

Inger Aparicio, Peter Forssell, Lena Lundberg, Rolf Nilsson, Emmy Sartell, Mats Sjölin

Vänsterpartiet Trelleborg

Kopiera länk