Medborgarförslag (äntligen) på väg till kommunfullmäktige

Äntligen!

Det skulle man kunna säga när Vänsterpartiets medborgarförslag från maj 2007 om att Trelleborgs kommun ska ansluta sig till den Europeiska koalitionen av städer mot rasism nu kommer upp för beslut på Kommunfullmäktige den 24 februari.

Bakgrunden till förslaget är den ökade främlingsfientlighet som har vuxit fram och fått ett fäste i Trelleborg. Genom att ansluta sig till ECCAR förbinder sig kommunen att genomföra en tiopunkters handlingsplan i vilken bl a ingår att ge stöd till offer för rasism och diskriminering, att främja kulturell mångfald, att vara en arbetsgivare som ger lika anställningsmöjligheter, att ha en större vaksamhet mot rasism och att informera om rasismen.

Det förslag som nu ligger är att Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att Trelleborgs kommun ska ansöka om anslutning till den Europeiska koalitionen av städer mot rasism, ECCAR. Det ska bli intressant att se om hela fullmäktige vill arbeta mot rasism eller om det fortfarande finns partier som vill stoppa förslaget precis som skedde 2008 när förslaget var uppe i fullmäktige förra gången.

Kopiera länk